Can Bosch un referent de la Nova Cuina Catalana

sala-can-boschEl restaurant Can Bosch és un dels grans restaurants de Cambrils, neix al 1969 com a bar de pescadors, 19 anys més tard, arriba el relleu generacional, moment en que Joan Bosch és fa càrrec de la cuina i la seva dona Montserrat de la sala.

 

Una cuina d’ara que reflexa una tria escrupulosa del producte de temporada, allò que ofereix el  mercat i l’entorn. Tot i això l’equip de Can Bosch no vol renunciar als plats d’una  família coneixedora del mar i del menjar de pescadors.

 

En Joan s’apropa a la taula després del apat i explica als seus clients que la seva cuina és honesta i sincera, ens comenta que intenta mostrar aquesta fusió de coneixements, el llegat familiar i les inquietuds personals.

Les inquietuds d’en Joan Bosch la portat a ser un referent de la restauració catalana, reconegut a nivell nacional e internacional, llueix amb orgull des de fa més de quinze anys una estrella Michelin.

 can-bosch2

La seva tendència de fer conviure tradició i modernitat és reflexa en la seva carta i en els menús que ens proposa. Un menú de peix i marisc pels més clàssics,  un menú pica-pica pels més informals i per els atrevits un menú degustació, com diu el mateix Joan, un menú adreçat a paladars inquiets que vulguin gaudir, de forma global, de la cuina d’autor.

La veritat, és un pecat venir a Can Bosch i no gaudir d’un menú tan golós, per fer boca:

Mil fulls d’avellana i bacó amb petxina de peregrí i foie, crema de carxofa i tupinambu amb petit “tournedos” d’emperador i espardenyes saltejades, suprema de rèmol amb cremós de bolets de temporada,perdiu embolcallada amb fulla de vinya i les seves guarnicions. Postres  Moscatell,litxis,iogurt i sorbet d’aranja vermella i aigua de roses, textures de pomes amb gelat de llet merengada i els “petits fours”, les petites llaminadures que ens serveixen amb el cafè per poder fer la sobretaula i paí tantes exquisideses juntes.

En Manel el sommelier ens aconsella del millor vi per maridar el nostre tiberi particular, la seva bodega és una de les més importants de Catalunya ressenyada en moltes guies, ens ofereix també una carta d’aigües i per concloure l’àpat, una extremada col·lecció de puros.

Donar-se un caprici a Can Bosch val la pena, un és sent molt vent tractat, atentament servit, amb cura, la copa de vi plena, però sense nota la presencia excessiva i molesta del cambrer, és converteix amb una mena de ombra, simpàtica que fa molt agradable i íntim el “festival” culinari.

 

Preu mig 60€ per personacan-bosch-3

RAMBLA JAUME I, 19

CAMBRILS PORT

 TEL. 977 360 019 FAX 977 369 104

www.canbosch.com

restaurant@canbosch.com

Anuncis
Published in: on 12 Desembre, 2008 at 12:42  Feu un comentari  

The URI to TrackBack this entry is: https://sucahipa.wordpress.com/2008/12/12/can-bosch-un-referent-de-la-nova-cuina-catalana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: